Послуга з розробки котловану

Ціна: від 650 грн
Дізнатись точну вартість Ви можете зв'язавшись з менеджером по телефону, або залишивши заявку на сайті.

Розробка котлованів екскаватором у Черкасах.

Компанія «Транс-Радогаст» надає безліч послуг з оренди спеціальної техніки, яку використовують у будівництві. Одна з них – це розробка котловану екскаватором.

Викопування котловану під фундамент є першим етапом кожного будівництва, цей процес потрібно зробити дотримуючись норм і вимог. Для виконання цієї роботи використовується спецтехніка. Фахівці з великим досвідом та кваліфікацією роботи, тому що від якості дуже багато залежить.

Розробку котлованів можна здійснити лише чотирма способами:

– ручний (використовується при невеликому обсязі землі);
– механічний (за допомогою екскаватора вирізають пласти землі);
– гідромеханічний (грунт вимивається за допомогою напору води);
– вибуховий (використовується далеко від будівель для розробки дуже великих котлованів).

Викопати вручну чи екскаватором?

Ручний спосіб дуже трудомісткий і займає багато часу, щоб досягти результату, тому копка котловану екскаватором це найприйнятніший і порівняно швидкий варіант ніж бригада найдосвідченіших землекопів.

Час розробки грунту екскаватором залежить від багатьох фактів – погодні умови, щільність грунту і обсяг ковша.

Правила розробки котловану під фундамент

Перш ніж вирити котлован використовуючи екскаватор, потрібно провести розрахунки.

Викопуються траншеї, визначається, де проходять комунікаційні лінії та їх рівень, все це проводиться за допомогою спеціальних вимірювальних пристроїв. Так як ківш екскаватора з-за кута нахилу не може вирити глибоку траншею, використовують човникове переміщення, знімаючи ґрунт невеликими пластами.

Схеми застосування при копанні котловану під будинок

  • Прямокутна.
    Знімається однаковий шар ґрунту по всьому периметру відпрацювання. Ця схема найчастіше використовується на території, де є нерівності (ухили) або на ділянці з рослинністю.
  • Клинова.
    Ця схема застосовується якщо ґрунт легкий. Ківш екскаватора максимально заглиблюється в ґрунт, після величина шару, що зрізається, зменшується.
  • Гребінчаста.
    Використовується на важких ґрунтах із підвищеною щільністю. У цьому випадку техніці не вистачає потужності вирити всю траншею відразу. Ківш опускають у ґрунт, щоб зробити виїмку, дана процедура повторюється кілька разів і при повторному русі відбувається видалення перемичок.

Тому виходячи з типу ґрунту вибирається найзручніший спосіб для розробки ґрунту в котловані, так само треба враховувати, що в процесі цей ґрунт потрібно вивести. З цим завданням впораються самоскиди з нашого автопарку.

Ми пропонуємо послуги з оренди спецтехніки на вигідних умовах та на будь-який період часу. Вартість копки котловану залежить від багатьох факторів, що обговорюються з нашими менеджерами. Ціна за годину оренди екскаватора становить 650 гривень.
Для уточнення всіх деталей телефонуйте за номерами, що вказані на сайті, або залишайте заявку у формі зворотного зв’язку.

Замовити: Послуга з розробки котловану